Resultaten Medewerkers Tevredenheid Kamera Express Groep

Wij scoren een 7.9 op algemene tevredenheid onder onze medewerkers! 

Enige tijd geleden hebben wij voor het eerst een medewerkerstevredenheidsonderzoek afgenomen onder de hele Kamera Express Groep. Het doel? Een beter inzicht krijgen in de algemene tevredenheid van onze medewerkers en de mogelijkheden tot verbetering vanuit ons als werkgever.

De input vanuit dit onderzoek is ontzettend waardevol geweest en naar aanleiding daarvan hebben wij een aantal verbeteracties uitgevoerd. Benieuwd naar de verbeteringen waar jij als toekomstige Kamera Express-medewerker van kunt profiteren? Lees dan snel verder!

Voor als je ons nog niet kent:
In onze bedrijfscultuur staan vier kernwaardes centraal, namelijk:

  • Open en direct. What you see is what you get. We staan open voor de mening en standpunten van anderen.
  • Doorpakken. Waar anderen stoppen, zien wij altijd mogelijkheden. Doorpakken is keuzes maken. En als het niet meteen lukt of tegenzit, dan laten we het hoofd niet hangen.
  • Lef. Wij hebben het lef om voorop te lopen. Lef is goed zolang het geen waaghalzerij wordt. We doen veel maar niet alles tegelijk. We durven fouten te maken want winnen is leuk, verliezen is leren.
  • Verantwoordelijk. Ieder neemt verantwoordelijkheid voor zijn of haar werk en inbreng. We zorgen samen voor onze groei en ons eigen werkplezier, maar ook dat van de ander. Wij wijzen niet, maar helpen elkaar. Daar groeien we van als geheel.

Én daarom nemen wij jou ook graag mee in ons medewerkerstevredenheidsavontuur. Iets wat zelden extern gedeeld wordt, maar waar wij graag verandering in brengen!

Wij scoren een ‘GOED’.
De algemene tevredenheid over de Kamera Express Groep als werkgever valt binnen de score ‘Goed’ (een cijfer tussen de 7 en 7,9). Iets waar wij als werkgever erg blij mee zijn!

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering en dat pakken wij met beide handen aan. De verbeteracties die wij tot nu toe hebben doorgevoerd, zijn te verdelen in drie hoofdthema’s: interne doorgroei, opleiding & training, salaris & arbeidsvoorwaarden.

Intern doorgroeien – Wij leggen je uit hoe!  
Allereerst zijn de interne doorgroeimogelijkheden binnen de Kamera Express Groep aangescherpt en zijn er richtlijnen voor intern solliciteren opgesteld. Met deze richtlijnen geven we duidelijkheid over wat onze medewerkers kunnen verwachten bij een interne sollicitatie en verlagen we daarbij de eventuele drempel om intern te solliciteren. Daarnaast hebben wij een nieuwe beoordelingscyclus geïntroduceerd, waarbij de ontwikkeling van onze medewerkers centraal staat en geborgd wordt door diverse gesprekken gedurende het jaar.

“Vier jaar geleden kwam ik binnen bij Kamera Express als Online Marketeer. Samen met mijn toenmalige manager waren wij op dat moment ‘de E-commerce afdeling’. Inmiddels is deze afdeling flink uitgebreid en heb ik als medewerker ook mee mogen groeien. Binnen Kamera Express heb ik dan ook verschillende rollen mogen vervullen; Online Marketeer, E-commerce Specialist, Teamlead E-commerce Development en nu Product Owner
E-commerce.” – Lydia van Dijk / E-commerce & IT.


Ook is onze Werkenbij-pagina live gegaan. Zowel onze huidige medewerkers als jij, als toekomstige medewerker, kan vanaf nu op onze Werkenbij-pagina terecht om onze openstaande vacatures te checken!

Opleiding en training – Wat zijn jouw ontwikkelmogelijkheden?
Naar aanleiding van de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek hebben wij de Kamera Express Academy geïntroduceerd, een online platform voor alles wat te maken heeft met leren en ontwikkelen. Op dit platform zijn meer dan 150 interactieve trainingen te vinden.

“Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Kamera Express. Eerst als verkoper, maar in de tussentijd zijn er ook andere toffe projecten op mijn pad gekomen. Zo heb ik meegeholpen met de integratie van een aantal nieuwe winkels in Duitsland. Ondertussen heb ik zelf ook heel wat mee kunnen groeien met het bedrijf en ben ik nu verantwoordelijk voor de winkel in Gent, in een leuk team dat samengesteld is uit een mengeling van gepassioneerde foto- en videografen. Er valt altijd nog iets bij te leren over ons vak!” - Julia Egger / Assistent Bedrijfsleider België.

Ben je nieuw bij Kamera Express? Volg dan zeker de Kamera Express Onboarding. Deze module geeft je alle ins & outs over de Kamera Express Groep. Handig!

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden – Wat kun je verwachten?
Kamera Express Groep is een ambitieuze en groeiende organisatie, dat zie je vooral terug bij de mensen in onze organisatie.

We geloven in een eerlijk beloningsbeleid, met een heldere structuur. Het afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan een totaalpakket waarmee we duidelijkheid bieden over de ontwikkelingsmogelijkheden. Met dit totaalpakket weet iedere medewerker wat er verwacht wordt in de functie en heeft iedereen inzicht in de kansen en perspectieven voor groei en ontwikkeling.

Waar bestaat dit totaalpakket uit:

  • Functieprofielen. Hierin is helder omschreven wat de verwachtingen zijn bij de functie.
  • Salarishuis. Per functie is op basis van verantwoordelijkheden, mate van zelfstandigheid, complexiteit van taken en de benodigde kennis en expertise een basis voor het salaris en het groeiperspectief bepaald. Dit is terug te vinden in de loonschaal per functie.
  • Ontwikkelgesprekken. We stellen samen doelen vast en we evalueren de voortgang. Jaarlijks worden inzet en resultaten beoordeeld. Naar aanleiding van de beoordeling is er de mogelijkheid om een volgende stap te maken binnen de loonschaal en worden de perspectieven voor doorgroei naar een ander functieniveau besproken.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden. We hebben de afgelopen tijd een grote stap gezet in de verdere verbetering van onze arbeidsvoorwaarden. Zo is de reiskostenregeling herzien, is er een thuiswerkvergoeding geïmplementeerd en is er een vergoeding voor het optimaliseren van jouw thuiswerkplek ingesteld. Daarnaast profiteer je als medewerker van de Kamera Express Groep ook van diverse kortingsregelingen!

Samen met onze medewerkers bouwen wij aan een aantrekkelijke, leuke en vooral leerzame organisatie waar wij iedere dag met plezier naartoe gaan. Wil jij hier ook deel van uitmaken? Bekijk hier onze openstaande vacatures en wie weet… tot snel!